HomeEten volgens je bloedgroep

Eten volgens je bloedgroep

De reden dat ik altijd naar iemands bloedgroep kijk, is dat ieder mens uniek is, anders is. Je denkt bijvoorbeeld dat kwark of yoghurt van de koe gezond is, want daar zitten veel eiwitten in, maar niet iedereen kan de lactose die in deze zuivelproducten zit goed verdragen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een avocado en nog vele andere voedingsmiddelen die de stempel “gezond” hebben. Dit alles komt terug in het bloedgroepdieet.

Bloedgroep 'dieet'

De theorie van het bloedgroepdieet is gebaseerd op de evolutie van de wereldbevolking. De volkeren verspreidden zich over de aarde. Er ontstonden groepen jagers-verzamelaars (bloedgroep O), agrariërs (bloedgroep A), nomaden (bloedgroep B) en sinds 1000 jaar bestaat bloedgroep AB (“het mysterie”).

Iedere bloedgroep heeft andere voedingsmiddelen die het lichaam beïnvloeden. Positief of negatief. Het ene voedingsmiddel kan een ontstekingsreactie veroorzaken. Het andere voedingsmiddel kan de spijsvertering verbeteren. Dat is afhankelijk van bepaalde eiwitten in de voeding. Deze eiwitten worden lectinen genoemd. Het lichaam accepteert of weigert bepaalde lectinen op basis van de bloedgroep. Dit kan een belangrijke invloed hebben op de spijsvertering, de stofwisseling en het afweersysteem. Daarnaast wordt het in verband gebracht met chronische aandoeningen zoals: hoog cholesterol, bloedarmoede, hoge bloeddruk en suikerziekte. Maar ook gewichtstoename en –verlies, stress, depressie, eetbuien, gewrichtsontsteking en dikke darmontsteking.

Het bloedgroepdieet deelt voedingsmiddelen in volgens de etiketten ‘heilzaam’, ‘neutraal’ en ‘te vermijden’.  

  • Heilzame voedingsmiddelen versterken het immuunsysteem en bevordConstitioneel eten en leven Hilversumeren de gezondheid.
  • Neutrale voedingsmiddelen zijn niet goed en niet slecht.
  • Te vermijden voedingsmiddelen verzwakken het immuunsysteem en belemmeren de gezondheid. Zij veroorzaken een ontstekingsreactie in het lichaam.

Bij mij dus geen streng dieet, wat je maar even kan volhouden, maar advies over voeding waardoor jij je beter gaat voelen en waardoor je vanzelf zal afvallen en eventuele klachten zullen verminderen. Ik ga altijd uit van verse en zo veel mogelijk onbewerkte en biologische voedingsmiddelen. Ik geef je ook altijd recepten mee die passen bij je bloedgroep en ik kijk dan meteen naar jouw persoonlijke voorkeur (dus geen recept met spruitjes als je die niet lekker vindt…). Na een paar dagen tot weken merk je al resultaat en op den duur wil je niet anders meer.

Heb je vragen over mijn manier van werken en of ik jou kan helpen?

Je kunt contact met mij opnemen via e-mail, telefoon of via het contactformulier.

Contact opnemen

Wil jij ook meer in balans komen en ben je benieuwd welke voeding bij jouw lichaam past?
Maak kennis
© 2024 Energize Your Day