HomeVoedingstherapeut Hilversum

Met het juiste voedingsadvies krijg je meer energie en ben je beter in balans

Persoonlijke voedingstherapeut Hilversum

Door het eten van de juiste voeding krijg je niet alleen meer energie, maar kom je ook beter in balans. Als je verstrikt raakt in een wirwar van voedingsinformatie en zelf al lange tijd worstelt zonder verbetering te zien, terwijl de kilo's eerder toenemen dan afnemen, dan is het tijd om een goede diëtist of voedingscoach te vinden. Ik ben Holistisch Voedingscoach en werkzaam in ’t Gooi (met name Hilversum, Laren, Bussum, Bilhoven, Huizen en Naarden) en wil graag met je aan de slag.

De kracht van de juiste voeding

Ik weet uit eigen ervaring wat de kracht van de juiste voeding, voldoende beweging, slaap en stressvermindering voor je kunnen betekenen. Door te kiezen voor verse, onbewerkte voeding heb ik een transformatie doorgemaakt. In plaats van vast te zitten aan snelle koolhydraten en tussendoortjes, heb ik ontdekt welke voeding mijn honger op de juiste manier stilt, zodat ik drie maaltijden per dag kan eten zonder hongergevoel tussendoor. Bovendien heb ik effectieve ontspanningstechnieken geleerd, zoals Reiki, die ik regelmatig toepas in combinatie met high-intensity training, krachttraining en yoga. Hierdoor voel ik me sterker, is mijn buikvet verdwenen en heb ik geen last meer van een opgeblazen gevoel na het eten. Dit gun ik anderen ook.

Holistisch Voedingstherapeut Hilversum

Vanuit mijn opleiding tot holistisch voedingscoach, help ik mensen op een holistische manier naar hun gezondheid te kijken. Holistisch betekent dat alles met alles verbonden is. Mensen denken al snel dat gezond eten vanzelf leidt tot een gezond(er) lichaam, maar ook andere aspecten als mentale, emotionele en spirituele gezondheid spelen een belangrijke rol en dragen bij aan de beste versie van jezelf!

Gratis kennismaking plannen

Hoe ga ik te werk?

Als ik je ga behandelen dan neem ik altijd eerst een anamnese af. Dit is een uitgebreide vragenlijst waarbij je aangeeft of en welke klachten je hebt, of je door een arts behandeld wordt, of en welke medicatie je gebruikt, wat jouw medische voorgeschiedenis is maar ook die van je familie (zitten er bepaalde ziekten in de familie), hoe je leefstijl is, je vertering en je toxische belasting (bijvoorbeeld op welke manier je in aanraking komt met stoffen die slecht voor je zijn zoals giftige stoffen uit schoonmaakmiddelen en verzorgingsmiddelen maar ook medicatie). Je houdt ook een paar dagen een voedingsdagboek bij zodat ik inzicht krijg in je voedingspatroon en hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten je op een dag binnenkrijgt. De afspraken vinden plaats in mijn praktijk in Laren bij FitPro, maar kunnen eventueel ook online plaatsvinden.

Adviezen en recepten

Per sessie ontvang je uitgebreide adviezen, precies op maat gemaakt en met recepten die passen bij jouw doelstellingen en persoonlijke voorkeur. We lopen niet in één keer hard van stapel, maar passen het tempo (en dus de veranderingen die je door gaat voeren) aan op jouw wensen en behoeften. In één keer je gehele voeding en levensstijl veranderen, gaat namelijk niet werken. Het doel is dat je je alle adviezen stap voor stap eigen maakt en de gezondheidsvoordelen gaat merken zodat je uiteindelijk niet meer terug wilt naar je oude eet- en leefpatroon.

Behandelplan

Vervolgens stel ik een uitgebreid behandelplan waarin ook alle adviezen die ik per sessie heb gegeven, verwerkt zijn. Uiteraard bespreken we ook de eventuele supplementen die je momenteel gebruikt en adviseer ik je eventueel (aanvullende) supplementen te gaan gebruiken. Indien nodig laten we bepaalde bloedwaardes bij het laboratorium onderzoeken. Bij twijfel kunnen we op deze manier nagaan of je bepaalde deficiënties (tekorten) hebt, maar ook kunnen bij het laboratorium waardes gemeten worden zoals je cholesterol, je lever, je stofwisseling en je schildklier. Het behandelplan, met daarin alle adviezen, is jouw nieuwe leidraad voor een gezond(er) leven.

Reviews:

'Wat me bij Cornelie opviel is dat ik me niet ‘één van de velen voelde’. Ze neemt alle ruimte om jouw situatie goed te begrijpen en luistert naar je symptonen en behoeften. Wat ik voornamelijk uit dit traject heb gehaald is om te luisteren naar mijn lijf. Wat voel ik na het eten van bepaalde voeding, waar word ik moe van, of waar kan ik een hele ochtend goed op functioneren, van welke voedingsmiddelen krijg ik last van m’n darmen of maag? Lees verder...
 

Kenningsmaking inplannen? 

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

 
Wil jij ook meer in balans komen en ben je benieuwd welke voeding bij jouw lichaam past?
Maak kennis
© 2024 Energize Your Day