HomeBlogVoedingsadvies Hilversum

Voedingsadvies Hilversum

9 oktober 2023
Voedingsadvies Hilversum

Voedingsadvies Hilversum

"Ik besef dat ik te zwaar ben. Die buik lijkt altijd bij me te horen. De laatste jaren heb ik het wat laten versloffen vanwege mijn drukke leven. Nu is het moment gekomen om de touwtjes weer strakker aan te trekken en op dieet te gaan. Ik denk niet dat ik voedingsadvies van een deskundige nodig heb, want ik weet hoe het moet. Minder snoepen, stoppen met alcohol en weinig calorieën binnenkrijgen, dat is de truc. 's Ochtends eet ik magere kwark met suikervrije muesli, voor de lunch rijstwafels met kipfilet, lightkaas en komkommer, en 's avonds staat kipfilet met rijst en broccoli op het menu. Oh ja, ik drink de hele dag door water, zo'n 2,5 tot 3 liter. Vetten zijn de boosdoeners, dus ik vermijd ze zoveel mogelijk. Ik houd alles bij in een app, met een dagelijkse limiet van 1.200 calorieën, geweldig!”

Na een week ben je al twee kilo kwijt, maar je hebt wel voortdurend honger en kan alleen maar aan eten denken. Het dieet werkt wel, dus je gaat zo door en die kilo's zullen er wel blijven afgaan en dan kan je straks met Kerst dat mooie jurkje weer aan. Helaas betekent dat wel dat sociale activiteiten even moeten wachten. Je duikt elke avond vroeg je bed in, anders lijken de avonden eindeloos te duren, waarbij je alleen maar aan kaas, chips, chocolade en een glaasje wijn kan denken.

Klachten

De hormonale klachten, een opgeblazen buik na het eten en slecht slapen, deze klachten zijn nog niet verdwenen, maar je kunt niet alles hebben. Je blijft afvallen en dat is het enige dat telt.

Eindelijk is het Kerst en je hebt je streefgewicht bereikt; 8 kilo eraf. De complimenten stromen binnen en dat voelt geweldig, maar weinig mensen weten wat voor strijd je hebt moeten leveren om dit te bereiken. Het is heerlijk om weer een wijntje te kunnen drinken, champagne met Oud & Nieuw en natuurlijk een paar oliebollen, want je bent nu een slanke vrouw die dat wel kan hebben. Overdag ben je nog redelijk steeds streng voor jezelf, dus dan zal je je nieuwe gewicht wel behouden.

Neerwaartse spiraal of deskundig advies?

Maar dat blijkt lastiger dan gedacht. Je kan de verleidingen steeds minder goed weerstaan en merkt dat chips en chocolade steeds vaker je mond in verdwijnen. Eén avondje na werk een glas wijn drinken leidt snel tot drie avonden en voor je het weet zitten de eerste vier kilo's er weer aan. Je realiseert je dat het de verkeerde kant op gaat. Wat moet je nu doen? Doorgaan in deze neerwaartse spiraal of toch eens deskundig voedingsadvies inwinnen?

Is het mogelijk om lekker en gezond te eten, voldoende energie te hebben, jezelf fit te voelen, af te vallen en dat gewicht te behouden, zonder constant aan eten te denken en ermee bezig te zijn?

Ja, dat kan zeker, maar de meeste mensen kunnen dat niet alleen. Een streng dieet is geen oplossing op de lange termijn. Je krijgt te weinig calorieën binnen en vaak onvoldoende gezonde voedingsstoffen. Zo’n dieet is niet vol te houden en zodra je weer meer gaat eten, vliegen de kilo’s er aan. Er moet een structurele oplossing komen.


Goed voedingsadvies

Hoe zit het nou met de verdeling tussen koolhydraten, eiwitten en vetten en hoeveel calorieën moet je op een dag binnenkrijgen? Wat moet je eten om voldoende goede voedingsstoffen binnen te krijgen om je energiek en fit te voelen en wat is een gezond gewicht? One size fits none! Op internet staat eindeloos veel informatie, maar dat is geen maatwerk. Ieder mens is anders en wat bij de één werkt, werkt niet bij de ander. Wist je dat je met de juiste voeding, op maat afgestemd (zoals het meenemen van je bloedgroep), van hormonale klachten af kan komen, dat de juiste voeding je spijsvertering verbetert en dat het ook helpt om huidklachten zoals eczeem en psoriasis op te lossen? En ga zo maar door.

Daarnaast draait gezondheid niet alleen om gewichtsverlies, maar ook om het voorkomen van chronische aandoeningen. Het gaat verder dan alleen je voeding aanpassen. Stress, voldoende daglicht, de juiste ademhaling, een goede slaaproutine en lichaamsbeweging spelen allemaal een belangrijke rol. Het is logisch dat je wat hulp bij nodig hebt.

Daarom is deskundig voedingsadvies zo cruciaal. Iedereen is anders, met zijn eigen uitdagingen en dat maakt ons juist uniek. Ga niet zelf experimenteren (tenzij je daar goed bij voelt), maar pak het serieus aan, zodat je er de rest van je leven van kunt profiteren. Ik help je graag.

Wil jij ook meer in balans komen en ben je benieuwd welke voeding bij jouw lichaam past?
Maak kennis
© 2024 Energize Your Day