Spier- en bloedtesten
Spier- en bloedtesten zijn heel verschillend maar kunnen beiden een waardevolle aanvulling zijn om, naast gezonde en persoonlijke voeding, jou te helpen van je klachten af te komen, je energieker te voelen en gezonder te maken.
Spiertesten
Bij spiertesten, oftewel kinesiologie, maak ik gebruik van energetisch testen, waarbij het uitgangspunt is dat het lichaam (het systeem) alle informatie heeft en daar willen we gebruik van maken. Spieren zijn namelijk verbonden met meridianen en meridianen zijn weer verbonden met organen. Door spieren te testen kunnen we informatie verkrijgen over organen en of je een bepaald supplement of voedingsmiddel voor jou geschikt is. Ik gebruik spiertesten als hulpmiddel en als aanvulling om bepaalde informatie te krijgen. Het is dus een complementair onderzoek. Spiertesten is zeker niet verplicht om te gebruiken, dat doe ik alleen in overleg met jou.
Bloedtesten
Bloedtesten daarentegen vallen onder regulier onderzoek waarbij in het laboratorium tal van bloedwaardes worden gemeten. Ook worden bepaalde metingen via speeksel, urine of ontlasting gedaan. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de hoeveelheid, de vorm en grootte van je rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes. Dan kan onder andere vastgesteld worden of je last hebt van bloedarmoede of dat je een vitamine B12 of folium te kort hebt of dat je een probleem met je schildklier hebt of een systematische allergische reactie. Ook kunnen de waarden van je lever, pancreas en nieren onderzocht worden en je suikerstofwisseling. Een te hoge waarde van je nuchtere glucose (bij meting van je suikerstofwisseling) duidt op diabetes en is heel waardevol om vanuit het laboratorium bevestigd te krijgen. Natuurlijk kan ook je cholesterol gemeten worden en of je een vitamine- of mineralentekort hebt. Mochten er bepaalde waarden afwijken dan is het zaak om deze waarden weer naar het juiste niveau te krijgen. Daar gaan we dan samen mee aan de slag en nemen we mee in het behandelplan. Indien noodzakelijk dan volgt doorverwijzing via je huisarts naar een betreffende specialist.
Heb je vragen over mijn manier van werken en of ik jou kan helpen?
Je kunt contact met mij opnemen via e-mail, telefoon of via het contactformulier.