HomeBlogChlorella en spirulina, wat??

Chlorella en spirulina, wat??

3 juli 2022
Chlorella en spirulina, wat??

Chlorella & Spirulina, ooit van gehoord?

Wellicht bij jij ook al fan en gebruik je het dagelijks, maar misschien heb je er nog nooit van gehoord: chlorella en spirulina. Deze mega gezonde superfoods lijken wellicht op elkaar (ze hebben zeker overeenkomsten) maar ze vullen elkaar ook perfect aan. Nieuwsgierig geworden?? Een dive in deze superfoods!

Het zijn allebei algen maar spirulina is een zoutwater alg en de chlorella een zoetwater alg. Beiden hebben een hoge voedingswaarde en door doordat ze elkaar zo goed aanvullen, kan je ze ook gecombineerd in poedervorm kopen.

Chlorella 

 1. Heeft een ontgiftende werking; het helpt afvalstoffen en zware metalen uit het lichaam te verwijderen (lood, kwik, cadmium, pesticiden, enz.). 
 2. Ondersteunt de natuurlijke weerstand. Het versterkt het immuunsysteem dankzij zijn antibacteriële, anti-infectieuze en antivirale eigenschappen.
 3. Bevat een natuurlijk groeihormoon dat de celvermenigvuldiging en -regeneratie (natuurlijke vervanging van lichaamscellen) activeert.
 4. Beschikt over krachtige antioxidanten die vrije radicalen bestrijden en op die manier celveroudering tegengaan (vertraagt dus de veroudering).
 5. Wordt vaak door sporters gebruikt want het stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen en verlicht de spieren. Het helpt ook tegen stress en vermoeidheid.
 6. Reguleert de zuur-base-pH (in de Westerse wereld eten we veel te veel zuurvormend voedsel), versnelt de stoelgang en verbetert de spijsvertering.
 7. Helpt bij een gezonde bloeddruk en zorgt voor daling  van het slechte cholesterol (het beschermt het hart dus).

En dan Spirulina:

 1. Is een natuurlijke bron van vitamines (A, C, E, K, B1, B2 en B6) en zijn makkelijk door ons lichaam op te nemen.
 2. Is rijk aan de mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer (hier hebben vrouwen vaak een tekort aan).
 3. Is ook een goede bron van sporenelementen die we vaak moeten missen in ons huidige voedingspatroon.
 4. Het is rijk aan hoogwaardige en makkelijk opneembare en verteerbare eiwitten. De eiwitconcentratie is ongeveer 70% en daarmee de hoogste van alle voedingsmiddelen. Hoger dan vlees of soja.
 5. Is een rijke bron van de essentiële vetzuren GLA, DHA en EPA; voeding voor je hersenen, maar ook belangrijk om gewrichten soepel te houden.
 6. Is een rijke bron van antioxidanten; deze helpen je bij het verwijderen van gifstoffen en vrije radicalen in je lichaam.
 7. Bevat fycocyanine, de stof die dit algje haar blauwe kleur geeft en een hele krachtige antioxidant is die het immuunsysteem stimuleert. Er zijn onderzoeken die hier anti-kanker eigenschappen aan toedichten.
 8. Werkt ontstekingsremmend en kan dus ingezet worden bij onder andere PMS klachten, artritis en allergieën.
 9. Helpt om de darmflora weer in balans te brengen.
 10. Stabiliseert bloedsuikerspiegel en dat betekent dat je eetbuien beter onder controle kunt houden.
 11. Zorgt voor meer energie bij vermoeidheid.
 12. Ondersteunt de schildklier omdat het jodium bevat.

Need I say more?? Het zou eigenlijk een gewoonte moeten worden om chlorella & spirulina dagelijks te consumeren. Natuurlijk is het makkelijk om een schep door je smoothie te doen maar je kan het ook door je yoghurt roeren, verwerken in een zelfgemaakte peso of door de guacamole saus. Enjoy!

 

Wil jij ook meer in balans komen en ben je benieuwd welke voeding bij jouw lichaam past?
Maak kennis
© 2024 Energize Your Day