HomePersoonlijke voedingstherapeut

Persoonlijke voedingstherapeut Hilversum

Vanuit mijn opleiding tot holistisch voedingstherapeut, help ik cliënten op een holistische manier naar hun gezondheid te kijken. Holistisch betekent dat alles met alles verbonden is. Mensen denken al snel dat gezond eten vanzelf leidt tot een gezond(er) lichaam, echter ook andere aspecten als mentale, emotionele en spirituele gezondheid spelen een belangrijke rol.

Gratis kennismaking plannen

‘Gezond zijn’ betekent in balans zijn

Persoonlijke voedingstherapeut HilversumGezondheid heeft dus niet alleen betrekking op je voeding maar gaat veel verder. Je kan nog zo gezond eten maar je toch niet gezond voelen. Dan kan er een diepere oorzaak spelen, bijvoorbeeld op het sociaal-emotionele vlak. Je kan last hebben van chronische stress, huidklachten, depressie, vermoeidheid, hoofdpijn, een prikkelbare darm, of een opgeblazen buik na het eten. Misschien denk je dat je gezond eet maar krijg je, voor jouw lichaam, verkeerde voeding binnen. Ieder mens is namelijk qua voeding uniek, waar de ene persoon goed tegen kan zoals koemelk en tarwe, kan dit bij de ander klachten veroorzaken. Dat geldt niet alleen voor koemelk en tarwe maar ook voor verschillende soorten groenten, fruit, vlees en vis, dranken en kruiden. Dit heeft alles te maken met constitioneel eten. Uiteraard zijn er ook voedingsmiddelen die voor niemand goed zijn zoals frisdranken en industrieel bewerkte producten zoals koek, snoep en kant en klare sauzen en maaltijden.

Anamnese

Als ik je ga behandelen dan neem ik altijd eerst een anamnese af. Dit is een uitgebreide vragenlijst waarbij je aangeeft of en welke klachten je hebt, of je door een arts behandeld wordt, of en welke medicatie je gebruikt, wat jouw medische voorgeschiedenis is maar ook die van je familie (zitten er bepaalde ziekten in de familie), hoe je leefstijl is, je vertering en je toxische belasting (bijvoorbeeld op welke manier je in aanraking komt met stoffen die slecht voor je zijn zoals giftige stoffen uit schoonmaakmiddelen en verzorgingsmiddelen maar ook medicatie). Je houdt ook een paar dagen een voedingsdagboek bij zodat ik inzicht krijg in je voedingspatroon en hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten je op een dag binnenkrijgt. De eerste afspraak vindt op locatie plaats maar kan ook online!

Behandelplan

Vervolgens stel ik een uitgebreid behandelplan op en geef ik aan hoeveel tijd de behandeling ongeveer in beslag gaat nemen. Dat verschilt van persoon tot persoon. Uiteraard bespreken we ook de eventuele supplementen die je momenteel gebruikt en adviseer ik je eventueel (aanvullende) supplementen te gaan gebruiken. Ik maak hierbij vaak gebruik van spiertesten. Ik kijk hoe jouw lichaam reageert op verschillende supplementen om op die manier altijd de juiste keuzes te maken. Indien nodig laten we bepaalde bloedwaardes bij het laboratorium onderzoeken. Bij twijfel kunnen we op deze manier nagaan of je bepaalde deficiënties (tekorten) hebt, maar ook kunnen bij het laboratorium waardes gemeten worden zoals je cholesterol, je lever, je stofwisseling en je schildklier. Na het bespreken van het behandelplan kunnen wij dit nog eventueel aanpassen zodat er uiteindelijk een plan is waar jij je goed bij voelt. Vervolgens gaan we het plan stapsgewijs uitvoeren, op het tempo waar jij je prettig bij voelt. Tussentijds evalueren we en sturen we bij.

Kenningsmaking inplannen? 

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

 
Wil jij ook meer in balans komen en ben je benieuwd welke voeding bij jouw lichaam past?
Neem contact op
© 2022 Energize Your Day